O nas in naši metodi
Družina Sopotnik se je z oljkami prvič srečala leta 2003. Prva se je vanje zaljubila babi Janja in od takrat naprej to ljubezen prenaša po družinskih članih. Najljubši dan v letu je dan obiranja oljk, ko se zbere celotna družina in z ljubeznijo previdno obere vsako oljko. (Družina iz leta v leto raste in pridobiva nove člane.)
In kakšen je recept za uspešno obiranje?
Veliko smeha in dobra družba!

Prvi korak
Obiranje
Sezona obiranja se začne med konecem septembra in začetekom novembra. Takrat se zbere celotna družina in začne z obiranjem. Oljke so obrane ročno. Gojimo več vrst oljk, prevladujoča je avtohtona istrska belica, ostalo so vrste leccino, frantoio, pendolino, buga, črnica.

Drugi korak
Pridelava
Še isti dan po obiranju iz oljk iztisnemo hladno predelano oljčno olje najvišje kakovosti. Na ta način olje ne izgubi svoje svežine in aromatičnosti.

Tretji korak
Stekleničenje
Končni produkt se stekleniči v steklenicah, ki se jih dobi v količinah 0,25 in 0,5 in 0,75 litra.
Olje, ki je tvoj Sopotnik v kuhinji

Ekstra Deviško Oljčno Olje

